Overname woningen

Woningbelang nam de woningen van Vestia in Bergeijk over

In december 2021 kwam er eindelijk duidelijkheid voor de huurders van Vestia in Bergeijk. Na een intensief verkooptraject kwam de overname van de 445 woningen nog net voor het einde van het jaar rond. Op 1 januari 2022 was Woningbelang eigenaar van de 359 woningen in Bergeijk, WSZ van de 86 woningen in Luyksgestel. Voor de huurders betekent dit perspectief voor de toekomst.

Woningbelang vindt het belangrijk om persoonlijk kennis te maken met de nieuwe huurders en wil horen wat er speelt in de wijk. “We willen bovendien onze nieuwe woningen in kaart brengen”, zegt Jorn Sliedrecht, projectleider. “Daarom leg ik samen met onze servicemonteur Toon van der Sanden kennismakingsbezoeken af bij alle huurders. Toon maakt een rondje door het huis. Hij maakt een technisch dossier van de binnenkant en kijkt wat er moet gebeuren qua onderhoud. Soms zijn keukens, toiletten of badkamers verouderd, of is de cv-ketel al lang niet meer gecontroleerd. Daar maakt partner Sankomij dan snel een afspraak voor.” Kleinere reparaties, zoals een knellende deur, lost Toon ter plekke op. Voor badkamers, toiletten en keukens wordt een aparte planning gemaakt.

Tijdelijk kantoor
Woningbelang startte met een tijdelijk kantoor aan het Hof 98. Inmiddels is het kantoor verhuisd naar het Aquinohuis aan de Dr. Rauppstraat. “We willen mensen zo snel mogelijk helpen en goed bereikbaar zijn. Ook zijn we meteen aan de slag gegaan om met drones het benodigde onderhoud aan de buitenkant van de woningen in beeld te brengen. Bijvoorbeeld aan het voegwerk en de dakgoten. Daar wordt een plan van aanpak voor opgesteld.

“Dienstverlening aan alle huurders blijft hetzelfde”
Woningbelang is trots op de overname van de Vestia-woningen in Bergeijk. Zo hebben de huurders weer perspectief voor de toekomst. Directeur-bestuurder Maarten Meulepas: “We gaan aan de slag met het onderhoud en duurzamer maken van de woningen. Mét financiële hulp van de gemeente Bergeijk en de provincie Noord-Brabant. Onze andere huurders hoeven niet bang te zijn dat zij nu langer moeten wachten. We plannen het onderhoud van de voormalige Vestia-woningen volgens een efficiënt plan van aanpak in. Zo kunnen we de reparaties en het onderhoud bij al onze huurders goed uit blijven voeren.”

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten