Stijgende energiekosten

Alles wordt duurder. Wat doet Woningbelang om de woonlasten betaalbaar te houden?

Alles wordt duurder. Benzine, boodschappen en ook de prijzen voor elektriciteit en gas stijgen. We zien dat er huurders zijn die hierdoor in de problemen komen en hun huishoudboekje nog maar amper rondkrijgen. Wij zetten ons in om de woonlasten betaalbaar te houden. En we willen maatwerk leveren voor huurders die dat nodig hebben. Dat doen we op een aantal manieren.

We maken onze bestaande huizen energiezuiniger
Elk jaar pakken we een deel van onze woningen aan. We installeren HR++ glas en isoleren vloer, gevel en dak. Bewoners kunnen deze maatregelen ook bij ons aanvragen. Heeft u last van tocht? Wij kunnen naden en kieren rondom de kozijnen voor u dichtmaken. Neem hierover contact met ons op. Een medewerker van Woningbelang komt dan langs om te bespreken wat er mogelijk is.

We bouwen alleen nog maar gasloze, zeer energiezuinige of energieneutrale woningen
Alle nieuwbouwwoningen hebben geen gasaansluiting meer. Zijn goed geïsoleerd, hebben warmtepompen en zonnepanelen. De woning levert zelf de stroom die de bewoners nodig hebben.

We zetten energiecoaches in
Dat zijn medewerkers of huurders van Woningbelang, die bij huurders langskomen om advies te geven hoe de energierekening omlaag kan. We blijven energiecoaches werven en opleiden. Interesse om een energiecoach uit te nodigen? Of om zelf coach te worden? Bel ons  op (040) 208 38 38 voor meer informatie.

We geven tips voor een lagere energierekening
Huurders kunnen zelf ook veel doen om een hoge energierekening te voorkomen. Hiervoor geven we tips via onze website, de Woningbelangstelling en digitale nieuwsbrieven. Bij ‘downloads’ links van deze tekst vindt u een flyer met energiebesparende tips. Ook vindt u daar de laatste Woningbelangstelling, kijk op pagina 13 wat u kunt doen.

Denkt u dat u in de problemen komt het met betalen van de huur?
Neem dan snel contact met ons op. De medewerkers van onze afdeling Huurincasso kijken samen met u naar een maatwerkoplossing. Met als doel een betalingsachterstand te voorkomen of op te lossen. En zeker niet te laten oplopen.

wat kan ik doen voor het klimaat

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten