Dagopvang De Ont-moeting

De Ont-moeting Valkenswaard, nieuwe locatie voor dagbesteding en naschoolse begeleiding

Aan de Eindhovenseweg 189 in Valkenswaard hebben Woningbelang en Zorgmed samen een nieuw project voor volwassenen met autisme en kinderen met autisme en/of ADHD gerealiseerd. Gedurende de zomerperiode is er volop gewerkt om de locatie helemaal naar wens in te richten. Cliënten droegen daar ook hun steentje aan bij. Nu is alles klaar en is De Ont-moeting een fijne plek geworden.

Dagopvang de Ont-moeting Valkenswaard

Peter Geerts, eigenaar van Zorgmed vertelt: “De Ont-Moeting is een plek waar niets moet en alles mag. Dat is de achterliggende gedachte bij de naam. In Handel en Eindhoven hebben we al locaties onder dezelfde naam. Op deze locatie in Valkenswaard bieden we dagbesteding aan voor volwassenen en naschoolse begeleiding voor kinderen met autisme spectrumstoornissen en/of ADHD. Maar we willen ook een belangrijke wijkfunctie vervullen. De ontwikkeling is dat de gemeenschap zelf meer moet gaan doen om mensen op te vangen. De Ont-moeting kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Iedereen is welkom om langs te komen voor een kop koffie. En een boterham mee-eten mag ook. En leef je bijvoorbeeld samen met een partner die dementerend is? Het is mogelijk om hem of haar voor een middag bij ons onder te brengen, zodat er even tijd is om een boodschap te doen.”

Peter Geerts: “De afgelopen periode hebben we hard gewerkt. We zijn trots op waar we nu staan. We gaan nog een aantal projecten opstarten. Dat doen we samen met de cliënten. Het zijn projecten met functie, die bij een mooie dagbesteding passen. We gaan bijvoorbeeld nog een werkplaats inrichten. Daar gaan we straks kerststalletjes en vogelhuisjes maken. Verder verzorgen we wat kleine, aaibare dieren die we hier hebben. Ook zijn er contacten gelegd met kinderboerderij uit de wijk om samen te werken. We koken met producten uit onze eigen moestuin. We hebben een speelruimte met enkele toestellen, fietsen en skelters. En een rustruimte. In de dagopvang stemmen we het programma af op de mensen die er zijn. Voor de kinderen in de naschoolse begeleiding staat het programma meer vast qua structuur. Op die manier brengen we met zinvolle en passende dagbesteding structuur en rust in het dagelijks leven.”

Meer informatie
Bert Geerts
B.geerts@zorgmed.nl 
06 – 43 35 69 18

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten