Interview met Lonneke Monten

“Dit is mijn paleisje!”

Ze heeft er lang op moeten wachten. Maar in augustus 2014 kon Lonneke Monten (32) verhuizen naar haar nieuwe starterswoning aan de Heiakker in Valkenswaard. Ze wist wat voor woning ze wilde. Een echt huis, met tuin. Samen met hond Gitta voelde ze zich direct thuis in ‘haar paleisje’, zoals ze haar woning noemt.

Lonneke Monten - bewoner starterswoning Heiakker Valkenswaard 

Hoe lang zocht je naar een woning?
Ik stond bijna negen jaar ingeschreven. In die periode heb ik wel eens gereageerd op het woningaanbod. Toen ik wist dat deze woningen er zouden komen, heb ik nergens meer op gereageerd. Ik wilde wachten op een woning in deze straat, in deze wijk. Ik heb de bouw gevolgd vanaf het begin. En toen wist ik nog niet eens zeker of ik in aanmerking kwam.

Waarom wilde je deze woning zo graag?
Ik wilde graag een echt huis, geen bovenwoning. En het moest betaalbaar zijn. Bovendien vind ik de wijk heel belangrijk. Ik vind dit de mooiste wijk van Valkenswaard. Het is leuk dat dit allemaal starterswoningen zijn. Er wonen alleen maar jonge mensen en we hebben direct leuk contact met elkaar. Ook is het fijn om in een nieuwbouwwoning te gaan wonen. Ik kan alles helemaal naar mijn eigen smaak inrichten. Al jaren wist ik hoe mijn inrichting eruit zou zien, zodra het juiste huis voorbij kwam. In mijn hoofd had ik alle meubels al uitgezocht. Nu is het eindelijk zover. En ik ben super blij met de woning. We zien wel wat de toekomst brengt, maar ik hoop hier nog heel lang te kunnen genieten!

Wat vind je van het huis?
Het is een hele lichte woning. En het voelt ruimtelijk met de open trap. Door de trap naar zolder heb ik ruimte genoeg. Energiezuinig, afzuigsysteem, lekker tuintje. Het enige wat ik mis, is ruimte in de keuken voor een grote Amerikaanse koelkast. Die heb ik altijd gewild, maar daar is geen plek voor. Welk cijfer ik deze woning geef? Een dikke 8,5… nee maak daar maar een 9 van!

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten