Nieuwe manier van samenwerken met de HBV

De HuurdersBelangenVereniging (HBV) behartigt de belangen van alle huurders van Woningbelang. De HBV en Woningbelang overleggen iedere maand over allerlei verschillende zaken. De HBV adviseert Woningbelang ook.

Nieuwe manier van samenwerken

Elk jaar geeft de HBV een advies over het huurbeleid van Woningbelang. Voorheen legde Woningbelang een nieuw beleid voor aan de HBV. Vervolgens gaf de HBV een advies. Over deze manier van samenwerken waren zowel de HBV als Woningbelang niet meer tevreden.

De HBV wil in een vroeg stadium betrokken worden bij beleid

Daarom hebben we in 2014 een pilot gedaan met de HBV. In een aantal bijeenkomsten hebben we gesproken over het huurbeleid van Woningbelang. Betaalbaarheid van de huren staat voor ons beiden voorop. We hebben de HBV meegenomen in hoe ons beleid tot stand komt. We hebben overlegd en samen nieuw beleid gemaakt. Een nieuw huurbeleid waarbij 70% van onze woningen onder de betaalbaarheidsgrens van €618,24 blijft.

Deze vorm van samenwerken wordt de norm

De overlegpilot is zowel de HBV als Woningbelang goed bevallen. Deze manier van overleggen, waarbij de HBV al in de 'keukenfase' wordt meegenomen bij het ontwikkelen van beleid, wordt de nieuwe overlegstructuur bij beleidsstukken.

Kijk hier voor meer informatie over de HuurdersBelangenVereniging.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten