Start bouw woonzorgcomplex Nieuwe Waalreseweg

In 2014 startte de bouw van het nieuwe woonzorgcomplex aan de Nieuwe Waalreseweg

Het ‘verzorgd wonen’ van de toekomst

Wonen en zorg gaat er anders uitzien door maatregelen vanuit de landelijke politiek. Woningbelang, Valkenhof en gemeente Valkenswaard spelen daar op in door samen te werken aan een nieuwe woonplek voor senioren in Valkenswaard. Een plek waar senioren zelfstandig wonen en thuis de zorg kunnen ontvangen die ze nodig hebben in hun dagelijks leven.

Woongebouw met 44 zorgappartementen

Het nieuwe woongebouw is bestemd voor senioren die er zelfstandig een woning huren van Woningbelang. Ze kopen zorg op maat in bij Valkenhof. Als de gezondheid van mensen achteruit gaat, is het prettig dat zij dagelijks ondersteuning kunnen krijgen bij de verzorging en/of verpleging. En helemaal als dat thuis kan plaatsvinden. Echtparen kunnen hier blijven samenwonen als één van hen zorg nodig heeft.

Elkaar ontmoeten in de ontmoetingsruimte

De ontmoetingsruimte die komt op de begane grond is bestemd voor bewoners én andere bewoners uit de wijk. Er komt een keukenvoorziening, dus mensen kunnen er terecht voor een maaltijd, maar ook voor activiteiten. In het woongebouw komt ook een zorgsteunpunt van Valkenhof.

Planning

De bouw startte in november 2014. Verwachte oplevering is eind 2015.

Bouw woonzorgcomplex Nieuwe Waalreseweg

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten