Wooniezie

Alle huurwoningen van Woningbelang op Wooniezie.nl 

Sinds 2 maart 2021 is Woningbelang aangesloten bij Wooniezie. Dit is de website waar alle woningcorporaties in de regio Eindhoven hun woningaanbod op plaatsen. Zoekt u een woning? Dan hoeft u zich voortaan nog maar op één website in te schrijven. U ziet meteen alle beschikbare huurwoningen in de hele regio. Dat maakt het zoeken van een huurwoning een stuk makkelijker en overzichtelijker.

Website wooniezie

Op www.wooniezie.nl zijn alle huurwoningen in Eindhoven en omgeving te vinden. Zoekt u een woning, dan hoeft u zich alleen op deze website in te schrijven en dan kunt u reageren op alle huurwoningen in de regio. Ook op de woningen van andere corporaties. Zo kunt u op meer woningen reageren. Heeft u een zoekprofiel gemaakt en komt er een woning vrij die voldoet aan uw eisen? Dan krijgt u van Wooniezie een e-mail.

Dezelfde kansen

De verwachting was dat woningzoekenden in Valkenswaard en Bergeijk niet minder kans gingen maken op een huurwoning. Van de andere corporaties die al eerder dan Woningbelang bij Wooniezie zijn aangesloten, hoorden we dat die kansen hetzelfde blijven. Woningzoekenden zoeken meestal naar een huis in een bepaalde woonplaats. De mensen die graag in Valkenswaard of Bergeijk willen wonen, waren al bij ons ingeschreven. Ongeveer 25% van ons woningzoekendenbestand kwam al van buiten onze gemeenten en we verhuurden al 38% van onze woningen aan mensen die uit een andere woonplaats naar Valkenswaard of Bergeijk komen. Sinds de overgang blijven we goed in de gaten houden wat het betekent voor woningzoekenden. De cijfers tot nu toe laten zien dat de woningzoekenden die eerst bij Woningbelang stonden ingeschreven meer kans maken op een woning. Dat komt omdat het aanbod groter is geworden. Ook hadden 'onze' woningzoekenden gemiddeld een langere inschrijftijd dan andere woningzoekenden in de regio.

Toch is het lang wachten op een woning

Dat heeft niets met de overgang naar Wooniezie te maken. Helaas is er een flink woningtekort. Dat speelt in heel Nederland en ook in Valkenswaard en Bergeijk. De woningnood heeft onze aandacht en we doen wat we kunnen om de wachttijden terug te dringen. Voor de komende jaren hebben we veel nieuwbouwplannen in Valkenswaard, Bergeijk en Eindhoven

 

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten