Aedes benchmark

Elk jaar doen bijna alle Nederlandse woningcorporaties mee aan een onderzoek van Aedes. Dat is de branchevereniging van woningcorporaties. Hun onderzoek heet de Aedes benchmark en laat zien hoe Woningbelang het doet ten opzichte van andere corporaties in ons land.

Resultaten Aedes-benchmark 2021
De Aedes-benchmark laat zien hoe corporaties het doen op vijf onderdelen. In het onderzoek noemen ze dat prestatievelden. Op www.aedes.nl leest u meer over de prestatievelden en de onderzochte onderdelen. Om de resultaten van de corporaties met elkaar te vergelijken, krijgt elke corporatie een letter A, B of C per onderdeel. Een A staat voor een score boven het gemiddelde, een B voor een gemiddelde en een C voor een score onder het gemiddelde.

De resultaten van Woningbelang zijn:


Tevreden huurders
Al jaren op rij scoort Woningbelang hoge scores op het gebied van huurderstevredenheid (A) en onderhoud en verbetering (A). Onze huurders zijn blij met onze dienstverlening en de kwaliteit van hun woning. Ook qua kosten voor onze eigen organisatie horen we al jaren bij de corporaties met de laagste bedrijfslasten (A). Over de hele linie scoren we boven gemiddeld.

Door het klimaatakkoord 2019 is dit jaar de meting op de onderzochte onderdelen van duurzaamheid aangepast. Hierdoor zijn de resultaten niet te vergelijken met andere jaren. Op het prestatieveld duurzaamheid scoren wij gemiddeld (B). Onze woningen hebben gemiddeld energielabel B, daarmee scoren we hoger dan het landelijk gemiddelde. Als het gaat om het verminderen van CO2-uitstoot, ontvingen we onlangs een mooie 1e prijs als corporatie die daar in het afgelopen jaar de grootste stappen in had gezet. 

Elke dag beter
We zijn blij met deze mooie scores. Maar we leunen niet achterover. Onze medewerkers zetten zich elke dag met hart en ziel in voor onze huurders en woningzoekenden. Daar gaan we graag mee door.

Bekijk hier een factsheet waar al onze scores op staan.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten