PSO-tredes

Het PSO-keurmerk werkt met vijf prestatieniveaus, zodat bedrijven kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder. Dat doen zij door meer werk te bieden aan mensen die moeilijker een baan kunnen vinden. 

1. Aspirant-status

Deze status is voor bedrijven die gestart zijn met sociaal ondernemen en binnen twee jaar willen toegroeien naar een trede op de PSO-Prestatieladder.

2. Basistrede

Deze status betekent dat een bedrijf gemiddeld scoort als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er werken bij dit bedrijf dus evenveel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als bij bedrijven in dezelfde grootteklasse.

3. Trede 1 

Deze status betekent dat een bedrijf bovengemiddeld scoort als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er werken bij dit bedrijf dus gemiddeld meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dan bij bedrijven in dezelfde grootteklasse.

4. Trede 2: onze trede!

Deze status betekent dat een bedrijf ruim bovengemiddeld scoort als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er werken bij dit bedrijf dus ruim meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dan bij bedrijven in dezelfde grootteklasse.

5.1. Trede 3 

Deze status betekent dat een bedrijf koploper is als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er werken bij dit bedrijf dus veel meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

5.2. PSO 30+

PSO 30+ is een extra certificering voor bedrijven die de PSO-Trede 3 certificering hebben behaald. Dit gaat over de nieuwe Aanbestedingswet van 1 juli 2016. Die wet maakt het mogelijk om bedrijven voor te trekken bij wie minimaal 30% mensen werkt met een afstand tot de arbeidsmarkt.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten