Huurverhoging 2024

De huren van de sociale huurwoningen van woningcorporaties gaan op 1 juli omhoog.

Maar ze gaan minder snel omhoog dan lonen en uitkeringen. Dat is vastgelegd in de Nationale Prestatieafspraken. Dat is goed nieuws, want die afspraak zorgt ervoor dat de meeste huurders een kleiner deel van hun inkomen kwijt zijn aan huur.  

Betaalbaarheid en andere opgaven

Betaalbare huur is een topprioriteit voor corporaties. Ook voor ons! Tegelijkertijd is het belangrijk te beseffen dat wij de inkomsten uit de huren heel hard nodig hebben. Die inkomsten gebruiken we namelijk voor onderhoud en voor investeringen in nieuwbouw, verduurzaming en leefbaarheid. 

We willen de woon- én de energiecrisis blijven aanpakken en doorgaan met zo snel mogelijk verduurzamen van woningen én bouwen van nieuwbouwwoningen. Zonder deze huurverhoging kan dat eenvoudigweg niet. Minder of geen huurverhoging klinkt goed voor huidige huurders, maar betekent ook minder verduurzamen en minder nieuwe woningen voor mensen op wachtlijsten.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten