Echtscheiding

Een echtscheiding is een verdrietige situatie. U wilt een nieuwe start maken. Bij een nieuwe start hoort vaak ook een nieuwe woning. Gaat u zonder partner op zoek naar een nieuwe huurwoning? Het is belangrijk om te weten dat de status van uw echtscheiding meespeelt als u op een woning wilt reageren.

Is uw echtscheiding nog niet officieel rond?

Dan bent u volgens de wet nog getrouwd. Wij moeten ons dan aan de wet houden. Dat betekent dat u te maken krijgt met de volgende zaken:

  • Als u op een woning reageert, hebben wij altijd een recent uittreksel bevolkingsregister nodig. Is de echtscheiding nog niet officieel rond? Dan staat op het uittreksel bevolkingsregister bij uw burgerlijke staat: gehuwd. Uw huishoudensinkomen bepaalt in dat geval op welke woningen u kunt reageren. Dat kan gevolgen hebben voor het wel of niet ontvangen van huurtoeslag. 
  • U tekent dat u er alleen (zonder uw toekomstige ex-partner) gaat wonen.
  • U overlegt een ondertekend bewijs van aanvraag echtscheiding (van uw advocaat of mediator)
  • Als u op dit moment al een huurcontract aangaat, is uw echtgenoot van rechtswege ook huurder. Ook al staat deze niet op het huurcontract. In deze situatie kan een ex-partner de door u zojuist gehuurde woning opeisen.
  • Als u kinderen heeft die met u mee verhuizen, dan tellen zij ook mee als persoon. Verhuist u met één kind, dan zoekt u dus een woning voor twee personen. Verhuist u met twee of meer kinderen? Dan zoekt u dus een woning voor 3 of meer personen. U tekent voor het aantal personen die de woning gaan bewonen.


Zit u in deze situatie en wilt u graag advies van ons? Neem gerust contact op met onze medewerkers van de afdeling Wonen via (040) 208 38 38 of info@woningbelang.nl.

Een echtscheiding betekent niet altijd dat u urgentie krijgt
Is er sprake van een noodsituatie waardoor u met spoed een andere woning nodig heeft? Lees dan hier of u urgentie kunt aanvragen.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten