Geplande projecten

Geplande projecten in Valkenswaard of Bergeijk


Stakenborgakker - Valkenswaard

Woningbelang is samen met de gemeente Valkenswaard bezig met voorbereidingen voor het realiseren van nieuwbouw op de locatie Stakenborgakker. Het plan omvat 16 woningen.

 

Wilde Wingerd - Valkenswaard

 • De woningen aan de Wilde Wingerd worden gesloopt. We begeleiden de bewoners bij het vinden van een nieuwe passende woning.
 • In overleg met de gemeente Valkenswaard bereiden we de nieuwe invulling voor deze locatie voor. Verwachte start bestemmingsplanprocedure: laatste kwartaal 2021.

 

Hastelweg - Eindhoven

 • Op de locatie Hastelweg heeft Woningbelang een wooncomplex voor bijzondere doelgroepen. Woningbelang heeft plannen om dit complex te slopen en er nieuwe woningen terug te bouwen.
 • We zijn in overleg met de gemeente Eindhoven over een mogelijke nieuwe invulling voor deze locatie. Verwachte start bestemmingsplanprocedure: mei 2021.
 • Meer informatie over dit plan.

 

Emmalaan - Valkenswaard

 • In overleg met de gemeente Valkenswaard bereiden we het bouwplan ‘Emmalaan’ voor: circa 21 gasloze, energieneutrale woningen. De definitieve stedenbouwkundige invulling moet nog gemaakt worden. De bestemmingsplanprocedure is opgestart.


Barentzstraat - Valkenswaard

 • In overleg met de gemeente Valkenswaard bereiden we het bouwplan ‘Barentzstraat’ voor: 12 gasloze, energieneutrale woningen. De bestemmingsplanprocedure is opgestart.


Eindhovenseweg - Valkenswaard

 • Op het achterterrein aan de locatie Eindhovenseweg onderzoeken we de mogelijkheden om compacte, duurzame woningen te bouwen. De bestaande bebouwing wordt dan gesloopt.

 

Het Hof - Bergeijk

 • Aan ’t Hof in Bergeijk is onderzocht of het leegstaande oude postkantoor en de appartementen erboven kunnen worden gesloopt zodat er op die plek een supermarkt kan komen met nieuwe appartementen erboven.
 • Uit het onderzoek is gebleken dat het haalbaar is en het plan is op dit moment in voorbereiding.
 • Op dit moment zijn alle bewoners verhuisd en worden de appartementen tijdelijk verhuurd.
 • We wachten nu op de behandeling van ingediende zienswijzen en uitspraak van de Raad van State. Afhankelijk van de uitspraak van RvS, wordt het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning onherroepelijk. Daarna kunnen we starten met de sloop en de realisatie van de nieuwbouw.
 • Meer informatie over dit plan.

 

Dommelkwartier/Weegbree

Woningbelang zet alles op alles om voldoende betaalbare woningen in Valkenswaard te realiseren. Om te kunnen bouwen is bouwgrond nodig. De gemeente Valkenswaard neemt een aanvraag voor een bouwplan ook alleen in behandeling als de aanvrager eigenaar is van de grond. Woningbelang heeft voor de bouw van ca. 45 betaalbare starterswoningen grond gekocht in het Dommelkwartier. Bij aankoop van grond is altijd ons uitgangspunt dat de (financiële) continuïteit van Woningbelang geborgd blijft én dat dit geen negatieve gevolgen heeft voor huurders. Ook als er (nog) niet gebouwd wordt.

Door ontwikkelingen zoals het terugbrengen van het aantal woningen dat van de provincie in Valkenswaard mag worden gebouwd, is de toekomst van het woonplan Dommelkwartier onzeker. Woningbelang wil betaalbare starterswoningen bouwen, want de vraag daarnaar is nog steeds groot.

Op dit moment zijn we als Woningbelang in overleg met de gemeente en de projectontwikkelaar om te kijken hoe we tot een gezamenlijke oplossing kunnen komen. Het bouwen van de 45 geplande woningen op een andere locatie is wat Woningbelang betreft een mogelijke oplossing.

 

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten