Wilde Wingerd

In De Wilde Wingerd stonden 60 oude portiekwoningen. Woningbelang heeft deze woningen inmiddels gesloopt en bouwt er zeer energiezuinige woningen voor terug. 

Het plan voor de nieuwbouw is nu in ontwikkeling

Er komen 32 grondgebonden woningen en een woongebouw met 26 appartementen terug. Het is de bedoeling dat 12 grondgebonden woningen door de gemeente als koopwoning worden ontwikkeld.

Het openbaar gebied wordt opnieuw ingericht met veel groen en ruim voldoende parkeerplaatsen.

Voor dit project moet het bestemmingsplan worden gewijzigd

Daarom is er een bestemmingsplan opgesteld. Na vaststelling ervan door de gemeenteraad van Valkenswaard (eind september 2023) is het gepubliceerd voor beroep bij de Raad van State. Dit is niet gebeurd, zodat het onherroepelijk is.  

Stedenbouwkundig ontwerp

We hebben de woningen gesloopt, maar er zijn archeologische vondsten gedaan

Nadat de woningen leeg kwamen (1 september 2023), zijn de voorbereidingen voor de sloop gestart (asbestsanering, strippen van de woning om bouwdelen te scheiden). In november is het archeologische onderzoek gestart. Daarbij zijn diverse vondsten gedaan die aanleiding geven voor een archeologisch vervolgonderzoek. Dit onderzoek zal uitgevoerd worden in de eerste maanden van 2024. Daarna zullen de nutspartijen kabels en leidingen moeten verwijderen en nieuwe aan moeten leggen en wordt de locatie verder bouwrijp gemaakt. 

Verwachte planning:

  • Archeologisch vervolgonderzoek: begin 2024
  • Bouwrijp maken bouwterrein: Tweede kwartaal 2024
  • Verwachte start bouw: zomer 2024
  • Verwachte oplevering nieuwbouw: eind 2025

 

Neem contact op met onze projectleider via onderstaand formulier

Vul onderstaand formulier in, dan beantwoorden wij uw vragen per e-mail of telefonisch.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten